اقلیم سرد کوهستانی چگونه است؟زمان مطالعه : ۲ دقیقه

اقلیم سرد کوهستانی

اقلیم سرد کوهستانی در کرانه کوهستانی غرب کشور قرار دارد. شدت تابش آفتاب در تابستان زیاد است و شدت تابش آفتاب در زمستان کم است. در این محدوده زمستان های طولانی وجود دارد و اکثراً در زمستان یخبندان اتفاق می افتد. تابستان های این محدوده دارای هوای معقول است. برای دیدن و لذت بردن از این اقلیم شما می توانید به شهرهای همدان، کردستان، اردبیل و … سفر کنید.

اقلیم سرد کوهستانی
اقلیم سرد کوهستانی

ویژگی های بومی این اقلیم

در اقلیم سرد کوهستانی به علت رطوبت کم اختلاف دمای شب و روز زیاد است. این نواحی در رشته کوه های کرانه شمالی و غربی کشور قرار دارد و به همین علت باعث شده است که تابستان های معقول داشته باشد.

حتماً بخوانید: جمهوری چک؛ کشوری در مرکزی ترین قسمت اروپا

بافت

شهر ها و روستاهای اقلیم سرد کوهستانی متراکم است و دلیل تراکم هم سرمای زیاد است. در این منطقه خانه ها به گونه ای ساخته شده اند که تبادل حرارتی بین فضا بیرون و درون به کمترین حد ممکن برسد تا باعث فرار گرمای درون خانه نشود.

اقلیم سرد کوهستانی
اقلیم سرد کوهستانی

بازشوها

در اقلیم سرد کوهستانی بازشوها در قسمت جنوبی بنا قرار دارد تا بتوانند از انرژی خورشید بیشتر استفاده کنند. وسعت این بازشوها به علت برودت هوا کم است و تا جایی که می توانند از گذاشتن بازشوها در بنا جلوگیری می کنند. روستاها و شهرها عمدتاً در قسمت دامنه جنوبی کوهپایه ها و در محور شرقی غربی قرار دارند تا کمتر در معرض بادهای مطلوب غربی باشند.

حتماً بخوانید: اقلیم گرم و خشک چگونه است؟

پوشش بام ها

پوشش بام ها عمدتاً مسطح و تیرپوش است. بام ها بدون دست انداز است تا عملیات برف روبی به خوبی انجام شود. در این منطقه بام ها مسطح ساخته می شود تا از انرژی خورشیدی به نحو احسن استفاده کنند و برف نشسته روی سقف باعث عایق حرارتی شود.

حتماً بخوانید: اقلیم معتدل و مرطوب چگونه است؟

فرم بنا

بیشتر به شکل مربع و مستطیل است. دارای کشیدگی در محور شرقی غربی است. بیشتر خانه ها دو طبقه و طبقه اول برای نگهداری دام ها و طبقه دوم برای اهالی منزل است. قسمت زیرین در این بنا برای تعدیل هوا است.

اقلیم سرد کوهستانی
اقلیم سرد کوهستانی

معابر و گذرگاه ها

جهت بیشتر گذرگاه ها و معابر شمالی جنوبی و دارای پیچ و خم زیادی است. توجه داشته باشید سقف دالان ها سرپوشیده است تا از سرما جلوگیری کند.

مصالح ساختمانی

بیشتر از مصالح بوم آور در بناها استفاده می شود مثل سنگ، خشت و گِل. در ساخت بناها قسمت پای دیوار را از لاشه سنگ استفاده می کنند تا بنا از رطوبت در امان بماند. توجه داشته باشید استفاده از خشت و گِل به منظور ظرفیت حرارتی بالای این مصالح است و مصالح استفاده شده بیشتر به رنگ تیره و ناصاف بوده.

ممکن است شما دوست داشته باشید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

img { border-radius: 25%; }