اختلال وسواس فکری_عملی یا OCD
در ماشینو چک کنم، شاید بسته نشده، پنجره اتاق بسته شده یا نه، در مغازه رو قفل زدم؟، بزار برم ببینم در خونه رو بستم یا نه، دستم کثیف شد دوباره باید بشورم، نکنه من کرونا بگیرم؟ و … تماماً از مواردی هستند که شاید افراد دچار اختلال وسواس فکری_عملی یا OCD آن را تجربه کنند. اگر شما به این افکار و رفتارهای واسوس گونه بها ببخشید، مطمئن باشید در آینده نه چندان دور این در زندگی روزمره شما اختلال ایجاد می شود.
به طور خلاصه بگوییم، OCD یک اختلال اضطراب است و نشانه ی آن الگوهای مکرر رفتاری و افکار غیرقابل کنترل و ناخواسته است که شما را مجبور به انجام آن ها می کند.
حتماً بخوانید: نشانه های اختلال کم توجهی چیست؟
اختلال وسواس فکری_عملی دو بخش دارد
اکثراً افرادی که دچار این اختلال هستند، هم وسواس عملی و هم وسواس فکری را تجربه می کنند. جالب است بدانید که بعضی از افراد هم هستند که فقط یک بخش از این اختلال را در زندگی خود تجربه می کنند.
وسواس عملی عموماً در جهت از بین بردن وسواس فکر تلاش می کند و سعی دارد افکار وسواس گونه فرد را درمان کند.
مشخصه وسواس فکری به این صورت است که فرد دچار آن افکار و تصاویری در ذهنش به صورت مکرر ایجاد می شود و توان جلوگیری از آن ها را هم ندارد.
وسواس عملی هم به این صورت اتفاق می افتد که فرد دچار آن رفتارهایی را به صورت مکرر و با حس تمایل انجام می دهد.
حتماً بخوانید: ویژگی های بیماری اختلال عدم تمرکز چیست؟
از نشانه های OCD
نظافت بیش از حد، تکرار کلمات، ترس از آلوده شدن توسط ویروسی مثل کرونا، بیش از حد تمرکز کردن روی اخلاقیات، توجه بیش از حد به نظم و ترتیب، ترس از دست دادن چیزی، بررسی بیش از حد وسایل، علاقه به جمع آوری وسایل بی مصرف و قدیمی و … از نشانه های این اختلال اضطراب است.